Kaymakam ve Başhekim Eşi, Aile Hekimlerine Mobing Uyguluyor

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Girginer, Isparta'da aile hekimlerine ilçe kaymakamı ve başhekim eşi tarafından mobing uygulandığını iddia ederek, basın açıklaması yaptı.

Tüm Türkiye’de Aile Hekimliğinde yaşanan sorunların Isparta'da zirve yaptığını belirten Dr.Girginer,  'Isparta'da yaşananlar ile aile hekimliği çalışanlarının hiçbir kanuni iş güvencesi olmadığı tescillenmiştir. Aile Hekimliği çalışanları iş güvencesi idarecilerin insafına bırakılmaktadır. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta İlimizde de aile hekimi meslektaşlarımız canla başla çalışmış, sağlık göstergelerini en üst düzeye çıkarmıştır. Ödül olarak da “sözleşmelerinin feshi” istenmektedir' dedi.

Isparta ilinde, aile hekimlerini temsil eden Isparta Aile Hekimleri Derneği yöneticileri üzerine baskı kurularak, tüm aile hekimleri sindirilmeye çalışıldığını iddia eden Dr.Murat Girginer, 'Isparta Aile Hekimleri Dernek Başkanımıza, kanun ve yönetmelikler zorlama yorumlarla ve hatalı uygulanarak ceza verilmeye, sözleşmesi fesih edilmeye çalışılmaktadır. Bu mobbing olayını kabul etmiyoruz; etmeyeceğiz' diye konuştu.

AHEF Başkanı Girginer şöyle devam etti:

''Sütçüler Kaymakamı ve Başhekim eşi tarafından Dernek Başkanımıza yapılan bu mobbingi kınıyoruz. Bu mobbinge alet olan Halk Sağlığı Müdürlüğüne ise söylenecek söz bulamıyoruz. Hiçbir şekilde üzerimizde idarecelik yetkisi bulunmayan Kaymakamlık makamının kişisel davranarak Halk Sağlığı müdürlüğünü etkilemesi ve devletin yetkilerini yanlış ve yanlı olarak kullanması affedilemez bir hatadır. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

Yöneticiler asıl görevlerini yapmayıp, aile hekimlerine mobbing uygulamayı kendilerine görev edinmişlerdir. Mobbing yapan yetkililerin takipçisiyiz. Türkiye’nin neresinde olursa olsun mobbing yapan idarecilerin peşini bırakmayacağız.

Buradan Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine sesleniyoruz. Isparta’ya gelin el koyun. Isparta halkının sağlığı yetkin insanlara teslim edilmelidir. Haber Medimagazinden çalındı

Bu olay bize Aile Hekimliği’nin artık gerçek bir kanuna ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Artık her ilde farklı aile hekimliği uygulaması olmamalıdır. Biz aile hekimleri olarak yarın nerede çalışacağımızı, hangi şartlarda çalışacağımız bilmek istiyoruz. Aile hekimliği sistemi aciz yöneticilerin insafına bırakılamayacak kadar önemlidir. Sağlık Bakanlığını, Isparta ilimizi ve tüm Türkiye’yi; Aile Hekimlerine ve Aile Hekimliğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

AHEF olarak Aile Hekimliği Kanunu’nun uluslararası normlara uygun olarak yeniden yazılması için çalışmaya hazırız''

Halk Sağlığı Müdürlüğüne siyah çelenk

AHEF isparta aile hekimleri dernek Başkanı Dr.Gökay çetin in sozlesmesinin fesh edilmesini protesto ederek Isparta da basin aciklamasi yaparak Isparta Halk Sagligi Müdürlüğünün onune siyah çelenk biraktı.


Eskişehir Web Tasarım