Eskişehir'de ASMler Cumartesi Açıldı

AHEF ve bağlı dernekler iptal edilen hastane acil nöbetleri sonrası ASM lerin cumartesi günü açık tutulmasını sağlamaya yönelik Bakanlık genelgesine de karşı olduklarını,ASM lerde veya TSM lerde de nöbet tutmayacaklarını ilan ettiler.

Hastane acilleri ve benzeri başka kurumlarda Aile Hekimi ve Aile Sağlığı elemanına nöbet tutturmak,başka kurumlara iş gücü ihracı etmekle eş anlamlıdır.Dolayısı ile Bakanlık taşeron konumuna düşmüş,adı geçen nöbetler de "angarya" sıfatını haketmiştir.Eskişehir Aile Hekimleri olarak söz konusu nöbetlere elimizden geldiği kadar direndik.Ancak son düzenleme ile ,her hekimin kendi ASM sinde ve sadece kendi ASM bölgesi hastalarına bakabileceği,diğer anlamda ASM  hizmet süresini artırabileceği yeni uygulama olumlu bulunmuştur.

Cari gider sınıflamasında A ve B grubunda yer alarak "esnek mesai" kavramının Aile Hekimliğine sokulması ile , 657 ye ek 33 . maddede ASM tanımının yapılması ve nöbet tazminatı altında yeni bir gelir kaleminin açılması aynı mantık silsilesinden gelmektedir.Dolayısı ile daha fazla cari gider tazminatı uğruna A ve B grubu olmak için telaş edenlerin Cumartesi mesailerine itiraz etmeleri samimi değildir.

Yeni hazırlanan ücret yönetmeliğinde konu ile ilgili ceza puanlarında değişiklik beklenmektedir.Herşeye karşı olupta süreci belli sözleşmelere imza atan Aile Hekimlerinin yeni dönemde ne yapacakları merakla beklenmektedir.


Eskişehir Web Tasarım