Dünya Sağlık Günü

Dünya Sağlık Örgütünün anayasasının yürürlüğe girdiği 7 Nisan tarihi tüm dünyada sağlık günü olarak anılır. Bu çerçevede insanların sağlıklı yaşamlarına devam etme  konusunda bilinçlendirmek amacı ile etkinlikler düzenlenir. Bu etkinliklerde Sağlığın hayatımızdaki önemi vurgulanır.

Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) anayasasının yürürlüğe girdiği 7 Nisan tarihi tüm dünyada sağlık günü olarak anılır.
 
Bu çerçevede insanların sağlıklı yaşamlarına devam etme  konusunda bilinçlendirmek amacı ile etkinlikler düzenlenir. Bu etkinliklerde Sağlığın hayatımızdaki önemi vurgulanır.
 
Sağlık; Ruhen , bedenen ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olarak tanımlanmaktadır.
 
Sağlık kavramı hayatımızda hiç bir kavramla değiştirilemez veya ölçülemez. Sağlıklı toplumlar için öncelikle toplumun en küçük yapı taşı bireyin sağlıklı olması gerekir.

Bireyler sağlıklı olduğunda toplumlarda sağlıklı olur. Bir ülkede hastaların  tedavi edici kurumların başarısının yanı sıra halk sağlığı yada koruyucu sağlık kurumlarının başarısı ve çalışmaları çok önemlidir.
 
Çağımızın insanlığı tehdit eden sağlık sorunlarının başında Obezite ve Madde Bağımlılığı gelmektedir.
 
Obezite, kalp,karaciğer,psikiyatrik gibi  kronik hastalıklara sebep olmaktadır. Obezite sorunu yemek yeme alışkanlıklarımızı ve düzenli spor yapılarak çözülebilecek bir problemdir. Özellikle ABD başta olmak üzere tüm dünyada obezite ile  savaş devam etmektedir. Ülkemizde obezite ile mücadelede ki  Sağlık Bakanlığı’nın  başarısı takdirle karşılanmaktadır.
 
Madde bağımlılığı bireyleri, toplumları ve insanlığı tehdit eden hastalıkların başında gelir. Sigara kullanımı da madde bağımlılığı arasına girmektedir.Narkotik madde kullanımının  tüm dünyada yaygınlaşması psikolojik hastalıklardan tutunda bir çok kronik hastalığı da beraberinde getirir. Bu konuda bir çok sivil toplum örgütü ve bir çok ülke hükümetleri savaşa devam etmektedir.


Eskişehir Web Tasarım