Değerli meslektaşımız Dr. Fikret HACIOSMAN; görevi başında öldürüldü!

Dün bir meslektaşımız görevini yaparken bir hastası tarafından silahlı saldırıya uğradı ve verdiği yaşam mücadelesini ne yazık ki kaybetti...

 

Bu acı olayla sağlık çalışanları olarak yeniden irkildik; yeniden diyoruz çünkü bitmiyor, bitirilmiyor. Bildirilen sağlıkta şiddetin buz dağının görünen kısmı olduğu çok açık. Maalesef sağlıkta şiddet öyle sıradan bir olay haline geldi veya getirildi ki artık bırakın sözel şiddeti, ölüm ya da ağır yaralanma durumu olmadığında sağlık çalışanına yönelen şiddet eylemi neredeyse haber değeri bile taşımaz hale geldi. Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce gündeme gelerek acilen meclisten geçirilmesi artık bir zorunluluktur. 

Toplum olarak her şeyden önce şiddet dilini terk etmeliyiz. Suçlayan, eleştiren değil hep beraber mücadeleye davet eden yöneticilere ihtiyacımız var. Yanlışların bedelinin sonuçta hepimizin canını acıtacağını unutmayalım.

Başta sağlık yöneticilerimiz olmak üzere herkesi sağlıkta yaşanan şiddetle mücadeleye bir kez daha davet ediyor, meslektaşımız Dr. Fikret HACIOSMAN’a Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm sevdiklerine ve hekimlik camiasına baş sağlığı diliyoruz. 

ESKİŞEHİR AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU


Eskişehir Web Tasarım