Türkiye barolar birliği avukatlık staj yönetmeliği Resmî Gazete Tarihi: 19.12.2001 Resmî Gazete Sayısı: 24615 ile yayınlanmış, raporlarla ilgili kısım “g) Avukatlığı sürekli olarak gereği gibi yapmaya engel vücut veya akılca malul olmadığına dair resmi (Değişik ibare:RG-14/12/2018-30625) tabipliklerin birinden alınacak sağlık raporu”
Sağlık İncelemesi Madde 6 — “Bu Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin (g) bendinde belirtilen rapora rağmen, Baro, stajyer adayının görevini sürekli olarak gereği gibi yapmaya engel, vücutça ve akılca malullüğü bulunup bulunmadığının tespiti amacıyla sağlık incelemesine başvurabilir. Sağlık incelemesi resmi bir hastanenin sağlık kurulu tarafından yapılır” denilmektedir Sağlık Raporları Usul Ve Esasları Hakkında Yönerge de tek hekim raporlarında özel bir ifade yazılamamaktadır.
6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu (Resmî Gazete Tarihi: 30.06.2012 Resmî Gazete Sayısı: 28339)
Kapsam ve istisnalar MADDE 2 – (1) Bu Kanun; kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere tüm çalışanlarına faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanır.
Mevzuat sıralamasında kanunlar yönetmeliklerden daha yukarıda olduğu ve İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu daha sonra çıktığı dikkate alındığında; İş Sağlığı Güvenliği Kanunu faaliyet koluna bakılmaksızın stajyerleri kapsamaktadır. Bu haliyle diğer staj başvuruları gibi, avukatlık staj başvuruları da işe uygunluk kapsamında değerlendirilerek, OSGB lere yönlendirilmesi uygun olacaktır.