Kurban Bayramı Ne Zaman?

2014 Yılı Kurban Bayramı arefe günü 3 Ekim Cuma gününe denk geliyor. Kurban Bayramı ise 4 Ekim Cumartesi günü başlayacak ve 7 Ekim 2014 Salı günü sona erecek. Kurban Bayramı Tatiline az bir zaman kaldı. Yaklaşık 2 ay sonra Kurban Bayramı Tatiline geleceğiz. Ramazan Bayramından sonra dört gözle beklediğimiz bu bayramın bir diğer özelliği de Hac İbadetininde bu ayda yapılmasıdır.

Kurban Bayramı Tatili 2014 Hangi Günlere Denk Geliyor? haberi, Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayramdır. Bu bayramı ve ayı önemli kılan ise Hac İbadeti'nin bu ayda yapılmasıdır. Hacı Adayları Kurban Bayramına Yaklaşık olarak 2 hafta kala Hacca giderler ibadetlerini yapar ve Bayramın 1.Günü Arafat'ta kesilen Kurbanla birlikte ibadet yerine gelmiş ve bayram kutlanmış olur.

2014 yılında Kurban Bayramı tatili Türkiye'de 3-7 Ekim tarihleri arasında 4,5 gündür. 3 Ekim arife (yarım gün); 4-7 Ekim tarihleri bayramın 1, 2, 3 ve 4. günleridir.

Kurban Fiyatları'nda Son Durum Nedir? Kurban Bayramı'na çok az bir süre kaldı. Ekim başlarında başlayacak olan Kurban Bayramı için hazırlıklar yapılmaya başlandı. Kurban Bayramı Hicri Takvime göre Zilhicce Ayının 10,11,12,13 günler yapılırken bu yıl Kurban Bayramı 2014 Yılında 3-7 Ekim tarihleri arasında olacak. Kurban Bayramı'nı Önemli Kılan bir diğer Unsur'da Hac ibaderinin bu ayda yapılmasıdır. 

KURBAN BAYRAMI 

KURBAN BAYRAMI AREFESİ 1/2 GÜN 03 EKİM CUMA
KURBAN BAYRAMI 1. GÜN 04 EKİM CUMARTESİ
KURBAN BAYRAMI 2. GÜN 05 EKİM PAZAR
KURBAN BAYRAMI 3. GÜN 06 EKİM PAZARTESİ
KURBAN BAYRAMI 4. GÜN 07 EKİM SALI

Haftann kalan günlerinin uzun olması nedeni ile tatil birleştirilmesi resmi olarak yapılmayacak.Ancak çalışanlar izinlerini bu döneme denk getirerek uzun bir tatil yapabilirler.


Eskişehir Web Tasarım